Украинска журналистка с призив към българския народ

0
"Много ми е тежко когато виждам радостни коментари по отношение на нападението над Украйна и коментари от типа на "вие това сте го заслужили". А защо и по каква причина?", пише журналистката
"Много ми е тежко когато виждам радостни коментари по отношение на нападението над Украйна и коментари от типа на "вие това сте го заслужили". А защо и по каква причина?", пише журналистката Снимка: Фейсбук

Мое обръщение към България: Моє звернення до болгарських знайомих та друзів, день 2.

Скъпи мои приятели и познати от България. Искам да ви благодаря за подкрепата и за всички съобщения които ми изпращате. Особено много искам да ви благодаря за споделянето на информацията за която и бях помолила от моята страница във Фейсбук.

Днешния ден за Украйна е дори още по-тежък отколкото вчерашния. Тук на наша територия няма никакви други войски и врагове освен тези от Русия. За най-голямо съжаление те дори обстрелват детски градини и там има вече ранени и убити деца. От моите наблюдения по българската телевизия която имаме тук.

Виждам че все пак не всички телевизионни канали предават прозрачно това което става в Украйна. Отговорът на всичко това е прост- те дойдоха при нас, започнаха да ни нападат и да ни убиват. Наша единствена цел до този момент е да се защитаваме от нападенията, а не да продължаваме тази война. Вие трябва да разберете че това е война с Европа на територията на Украйна.

Много ми е тежко когато виждам радостни коментари по отношение на нападението над Украйна и коментари от типа на "вие това сте го заслужили". А защо и по каква причина? Много ви моля, дръжте се осведомени и разказвайте на другите хора каква е истината за ситуацията тук, а не ставайте жертва на пропагандни новини.

Ние се намираме на 30 км от границата с Румъния, но оставаме на територията на Украйна. Благодаря на всички за помощта ви. Вярваме че демокрацията ще победи тоталитаризма.

Кhrystia Vengryniuk

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    darkaveng
    Пропаганда в стил "highly likely"! А 8-те години в Донбас и Донецк? А, ма те не са хора (Зеленский и др. измет), значи, може да бъдат убивани! Де гиди двойни стандарти!
  • 1
    2
    С война не става!
    Защо украинските военни обстрелваха толкова време цивилни в Донбас?Те не заслужават ли да живеят все пак?В интернет пространството има много видео материали за паднали бомби в училища там.
  • 5
    1
    <3
    Нашите уважения, но как да разберем, че Вашите думи също НЕ СА пропаганда? Само, защото Вие го казвате във Фейсбук страницата си ли, при това без да говорите обективно за ситуацията на другата страна? Украинците се махат, не искат да се бият, това как да го разбираме...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари