Украйна заподозря Овсянникова в манипулация

0
Появиха се твърдения, че журналистката е действала под команда
Появиха се твърдения, че журналистката е действала под команда

Появиха се твърдения, че журналистката е действала под команда

Ден, след като журналистът Марина Овсянникова показа антивоенен плакат в ефира на руския „Първи канал“, Украйна се усъмни в мотивите ѝ. Появиха се дори твърдения, че журналистката е действала под команда.

На 14 март името Марина Овсянникова стана световноизвестно. Нахлуването ѝ с антивоенен плакат в ефира на държавния руски „Първи канал“ беше последвано от вълна от съпричастност. Днес пред Ройтерс редакторката каза, че не се чувства като герой.

„Уверена съм, че постъпих правилно. Исках само да кажа на хората – не бъдете такива зомбита”, призова тя, цитирана от  NOVA.

Че не е герой твърдят и от Центъра за противодействие на дезинформацията в Украйна. Смятат, че появата на Овсянникова е било стратегически ход отговорността от войната да се снеме от хората в Русия и да се прехвърли само върху Владимир Путин. Посочват и нейна конкретна реплика - „Тази агресия лежи на съвестта само на Владимир Путин“.

Украинският депутат Роман Хришчук също смята, че нахлуването в ефир e инсценирано. В пост в Twitter той пише, че най-големият надпис на плаката е на английски език - тоест, посланието е насочено към западните страни и цели спирането на санкциите срещу Русия.

У нас журналистът Петър Карабоев не се съмнява в това, че постъпката на Марина Овсянникова е искрена, а не част от пропаганда. Отдава тези реакции на мощната хибридна война, която тече във всички посоки.

„Дезинформацията, идваща от Русия, цели да създава амбивалентност, двусмисленост. Да кара хората да се съмняват. Да поставят под въпрос истината”, категоричен е той.

На свой ред заподозря в тактически ходове руската държава. Защото съдът постанови само глоба за Овсянникова от 30 000 рубли, а не затвор. „Хитър ход на службите и на цялата система на Русия как да омаловажи случилото се”, посочи Карабоев.

Според журналиста е трудно да се каже дали нахлуването на Овсянникова в ефир е режисирано, или не. Убеден е, че победителите и губещите на информационния фронт са ясни.Русия губи тази война, добавя Карабоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    Едно голямо нищо, ама ония ливади на запад се радват и пляскат, а насаме се присмиват "колко е проста". Мацката излезе след "14 часа разпит" свежа като краставичка с грим, прическа и тоалет, също като скимтящите интернет-"журналистки" от Украйна. Пунта Мара - цирк отвсякъде - хляб и зрелища, ама без хляба.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари