Украйна ще внася газ от Полша

0
Един от най-големите потребители на газ в Европа, не е внасяла синьо гориво от Русия от 2015 г.
Един от най-големите потребители на газ в Европа, не е внасяла синьо гориво от Русия от 2015 г.

Газопреносните оператори на двете страни са се договорили да обособят гарантиран капацитет за внос

Украйна ще може от утре да внася газ от Полша, включително от полските терминали за втечнен газ, съобщи държавната компания оператор на газопреносната система на Украйна, цитирана от Ройтерс.

Газопреносните оператори на двете страни са се договорили да обособят гарантиран капацитет за внос на газ, което дава възможност за "гарантиран физически внос на газ от Полша, включително от терминала за втечнен газ", съобщи във Facebook украинската компания. Тя обаче не даде повече подробности, предаде БТА.

Украйна, един от най-големите потребители на газ в Европа, не е внасяла синьо гориво от Русия от 2015 г., а вместо това си го купува в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    Халал да ви е новия, голям, надежден и платежоспособен клиент драги Поляци ! И без право на рев на по-късен етап.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари