Украйна: Русия се готви да мобилизира още 500 000 наборници през януари

2
Русия отрече да подготвя втора вълна на мобилизация
Русия отрече да подготвя втора вълна на мобилизация Снимка: АП

Въпреки примирието по коледните празници Украйна съобщи, че Херсон е бил обстрелван, а боевете в Донецк са продължили

Военното разузнаване на Украйна твърди, че Русия е готова да мобилизира около 500 000 наборници през януари, съобщава “Гардиън”,цитиран от bTV.

През октомври миналата година Русия мобилизира 300 000 руснаци.

Заместник-началникът на военното разузнаване на Украйна Вадим Скибицки каза, че Украйна смята, че наборниците ще бъдат част от поредица от руски офанзиви през пролетта и лятото в източната и южната част на страната.

Русия отрече да подготвя втора вълна на мобилизация, като президентът Владимир Путин каза миналия месец, че е „безсмислено“ да се говори за нови повиквателни. Путин твърди, че само половината от вече мобилизираните наборници са били изпратени в Украйна.

Предупреждението на Украйна за нова мобилизация дойде, след като Русия подчерта, че се придържа към своето едностранно прекратяване на огъня по време на коледните празници.

Украйна обаче съобщи, че Херсон е бил обстрелван, като един пожарникар е загинал, а други четирима души са били ранени.

Междувременно Украйна подчерта, че боевете са продължили в източния район на Донецк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Свети Унуфри
    Укронацистката сволоч и НАТО-вските терористи трябва да се дънят денонощно!
  • -1
    9
    No one
    Най -интересно ще стане като свалят Путин ,тогава какво обяснение ще дадат тук русоидиотите.
  • -5
    8
    любопитен
    Само да попитам всички русороби и тутлерофили, защо техния велик фюрер Путлер не предложи спиране на огъня за Великденските празници. Тогава все още вярваше, че "тридневната" операция ще си стане тримесечна. Но сега когато украинците го нагънаха, почна да предлага временно спиране. Такъв християнин ли е. А на Великден обстрелваше. Избиваше. Точно на източноправославния Великден във варварските бомбардировки загина млада родилка с новороденото. Живяло само няколко часа заради едно дужде-диктатор. Анатема.
  • -2
    7
    До шестия малоумник
    Резултат е ясен - ПУТЛЕР КАПУТ, Но понеже няма смелостта на Хитлер, той няма и да се застреля. Вече е приготвен план за бягството му - във Венецуела. Русия в най-добрия случай ще бъде осъдена да заплаща огромни репарации за свинщините, които извърши в Украйна. Но веднъж победена и показало се пред света какво представлява нейната армия, ще почне процеса по разпадането. Той Путин вече е създал пътеката - референдум за напускана Империята на злото и така. Много страни чакат момента да получат своето. Жалко само за Петерург, не е ясно къде ще остане. Иначе и Япония /която още е в състояние на война с Русия/, Китай, Грузия, Армения - всичките очакват момента. Сирийските главорези ще представят сметката за помощта, която оказваха. Чеченците също. А за Кьонигсберг /така наречения Калининград/ да не говорим. А от твоя москви вместо Встаравай страна огромная ще звучи траурен марш. Всъщност жалко за тази песен - имам предвид "Свещенная война". Преди 2022 година винаги ставах прав на нея. Сега НИКОГА, ще си остана седнал. Естествено ми се иска демонстративно да направя и нещо друго, но единствено ме спират две неща - възпитанието ми - в тази война заради болните амбиции на Хитлер и Сталин умират и много украинци, беларуси, литовци, латвийци и всякакви други народности. Уви малоумнико, това е истината.
  • 0
    6
    хахаха
    Колко ще мобилизира, си е лично нейна работа и излишно ваша грижа. Резултатът на финала ще е един и същ. Изкормена и изтърбушена Украйна. Превзета до огромна или пълна степен. Почистена от фашаги и укротена веднъж за винаги. А аз ще коля агне, овен, шиле, прасе, според сезона, ще обикалям града с колата с голям Руски флаг докато не пресуша цял резервоар с гориво. Ако ще тогава да струва и 8 лева литъра. Отвътре ще кънти "Вставай страна огромная, на смертный бой, вставай" и много други класики. Аре марш сега.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари