Зам.-кметът на Мариупол: Руснаците продължават да ни бомбардират, това е лудост!

1
Нашите цивилни са готови да избягат, но не могат да избягат под обстрел, заяви Сергей Орлов
Нашите цивилни са готови да избягат, но не могат да избягат под обстрел, заяви Сергей Орлов Снимка: EPA/БГНЕС /архив

Русия бомбардира цивилни, бягащи от Мариупол по време на „примирие“, предава daylimail.com, цитиран от NOVA.

Украйна отмени планираната евакуация на повече от 200 000 цивилни от Мариупол, след като обвини руските сили, че са нарушили обещаното прекратяване на огъня, като обстрелват стратегическия пристанищен град.

Украйна твърди, че сили на Кремъл удрят Мариупол и близо до град Орихов на 96 мили. Заместник-кметът на Мариупол Сергей Орлов каза пред Би Би Си, че руските бомбардировки продължават.  

Руснаците продължават да ни бомбардират и да използват артилерия. Това е лудост. Няма прекратяване на огъня в Мариупол и няма прекратяване на огъня по целия маршрут. Нашите цивилни са готови да избягат, но не могат да избягат под обстрел, заяви той.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук добави, че Киев „проверява“ твърденията, че сили на Кремъл обстрелват Мариупол, предупреждавайки: „Целият свят гледа“.

В предизвикателно обръщение в събота сутринта Владимир Зеленски призова украинците да продължат да се бият със силите на Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари