Нападенията в Черно море от страна на Русия и Украйна зачестиха

0
Руската морска авиация е разрушила разузнавателен кораб на украинските въоръжени сили в Черно море
Руската морска авиация е разрушила разузнавателен кораб на украинските въоръжени сили в Черно море Снимка: Ruptly / архив

Руската морска авиация е разрушила разузнавателен кораб на украинските въоръжени сили в Черно море

Нападенията в Черно море от страна както на Русия, така и на Украйна, зачестиха, откакто Москва се оттегли от сделката за безопасен износ на украинско зърно по море. За унищожен украински разузнавателен кораб в Черно море съобщи днес руското министерство на отбраната. А от Киев заявиха, че са постигнали значителен пробив в Запорожка област.

Руската морска авиация е разрушила разузнавателен кораб на украинските въоръжени сили в Черно море, съобщи в "Телеграм" руското министерство на отбраната. По-рано Москва се похвали с унищожаването на високоскоростен военен катер с десантна група на украинската армия. Нападението е станало близо до Змийския остров в Одеска област, става ясно от съобщение на министерството на отбраната, предаде БНР.

Военни анализатори отбелязват, че откакто Москва се оттегли от споразумението за износ на зърно през Черно море, руски дронове и ракети многократно са удряли украински пристанищни съоръжения и зърнени силози, а украинските морски дронове са извършили няколко атаки срещу руски военни кораби и танкери.

В Украйна, в Запорожска област, украинската армия е навлязла в стратегически важното селище Роботино, написа заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр в "Телеграм". То се намира на пътя към важния пътен и железопътен възел Токмак, който е окупиран от руските сили. Превземането му би бил важен етап от контраофанзивата, тъй като украинските военни се опитват да достигнат през плътно минираните от руските сили райони до Азовско море и по този начин да разцепят на две руските окупационни сили.

"Мините затрудняват украинските войници и Киев има нужда от техника срещу тях", заяви германският външен министър Аналена Бербок. Тя допълни, че атаките с дронове срещу цели в руската столица Москва са напълно легитимни, "тъй като Русия нападна Украйна", каза Бербок.

Тази сутрин властите в Москва съобщиха за нова атака с украински дронове срещу руската столица. Трите големи московски летища спряха работа след като един от дроновете е бил свален над близкия Красногорск. В района на Брянск руските служби са предотвратили навлизането на въоръжени саботьори, съобщи губернаторът Александър Богомас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    русенец до българин
    Само не си уточнил каква ще е съдбата на РуZZияр държава защитаваща нациналистически интереси в социалистическа икономика, с две думи национал социализъм в действие в 21 век
  • 1
    1
    Българин
    Нациска Украйна ще бъде прочистена и от западна измет няма даима Украйна а велика русия Полша ще бъде разгромена вашингтонските наркомани шего духат теса измет
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари