Украйна оценява щетите от войната на около 1 трилион долара

0
Тази цифра включва не само унищожената инфраструктура, домове и предприятия, но и загубите в резултат на негативните финансови и икономически процеси за украинския бизнес
Тази цифра включва не само унищожената инфраструктура, домове и предприятия, но и загубите в резултат на негативните финансови и икономически процеси за украинския бизнес Снимка: Фейсбук

Щетите и загубите на Украйна в резултат на руската агресия през двата месеца война възлизат вече на около 1 трилион долара

Това обяви Олег Устенко, съветник на украинския президент по икономическите въпроси.

Тази цифра включва не само унищожената инфраструктура, домове и предприятия, но и загубите в резултат на негативните финансови и икономически процеси за украинския бизнес. Именно около цифрата 1 трилион долара Украйна трябва да насочи усилията си да получи компенсации от Руската федерация веднага след края на войната, заявява Устенко, цитиран от агенция УНИАН, предаде БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Spermaman
    Устенко, да ти сера у устенцата. Да бяхте мислили преди да се правите на големи бабаити и да искате да слагате ракети насочени към Русия. Сега ще духате краставичената супа.
  • 2
    1
    Оффф,
    То не е ясно дали Украйна изобщо ще съществува на картата, те вече сметки, някак по еврейски започнали да правят. Ами идете в Русия да си вземете трилиона долара. В едни куфарчета са ви надиплили банкнотите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари