Украйна иска 250 000 артилерийски снаряда месечно от ЕС

1
Това се посочва в писмо  на украинския министър на отбраната до европейските му колеги
Това се посочва в писмо на украинския министър на отбраната до европейските му колеги Снимка: Олексій Резніков, Facebook

Армията средно използва около 110 хиляди 155-милиметрови снаряда, което е 25% от броя на тези, използвани от руската страна

Властите на Украйна са се обърнали към Европейския съюз с молба да ѝ доставя около 250 000 артилерийски снаряда месечно за постигане на успехи на бойното поле, съобщава британският вестник The Financial Times, позовавайки се на писмо на украинския министър на отбраната Алексей Резников до европейските му колеги.

По думите му средно на месец армията на Украйна използва около 110 000 155-милиметрови снаряда, което е 25% от броя на тези, използвани от руската страна. "Ако не бяхме ограничени от броя на наличните артилерийски снаряди, бихме могли да използваме пълния боен комплект - 594 хиляди снаряда на месец. Според нашите оценки за успешно изпълнение на бойни мисии минималното изискване е най-малко 60% от пълния боен комплект, или 356,4 хиляди снаряда на месец“, пише Резников в писмото, предава Агенция Фокус.

В тази връзка еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон в интервю за вестника заяви, че европейската отбранителна индустрия трябва да премине към "военна икономика“, за да "задоволи нуждите на отбранителната продукция“. Според изданието въпросът за финансирането на увеличаването на производството на въоръжение и военна техника може да бъде обсъден от лидерите на страните от ЕС на среща на върха в Брюксел на 23-24 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Този
    Зеления само реве ще вземе снаряди и ще ги ползва да гърми собствената си държава той това прави сам се само убива и народа си ама ще дойде ден даси плати .Народа на Украйна ще го накаже .
  • 4
    2
    хахаха
    Чакайте малко ! Нали бидон и внукът на нацисткият генерал от ВСВ вчера обявиха, че ще подкрепят укронацистите колкото дълго е необходимо. Ами да подкрепят, да ги видим колко даянят. Така брутално го начука Владимир на цяла европа, че не е за вярване.
  • 10
    1
    Наркомански
    Подхвърлете им ги. Наведнъж. Димящи. В центъра на Киев. И да се свършва. Стига са ревали като вдовица за хуй от €С. Там само джендъри и педераси!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари