УЕФА сменя началните часове на Шампионска лига

0
Президентът на УЕФА продължава да настоява изборът за домакинство да премине на принципа на приемане на кандидатури
Президентът на УЕФА продължава да настоява изборът за домакинство да премине на принципа на приемане на кандидатури

Европейската футболна асоциация (УЕФА) взе решение мачовете от груповата фаза на Шампионската лига от сезон 2018/2019 да не започват по едно и също време, съобщи пред журналисти гереналният секретар на централата Джорджо Маркети.

Като започнем от 2018-а година, ние ще имаме два начални часа за мачовете от Шампионската лига. Две срещи ще започват в 19.00 часа, а останалите шест мача от деня ще стартират в 21.00 часа централноевропейско време (съответно 20.00 и 22.00 часа българско време). По този начин феновете ще могат да гледат на спокойствие повече срещи, отбеляза Маркети. В момента срещите от Шампионската лига започват в 21.45 часа българско време.

УЕФА също така обави "Стейдиъм ъф Лайт" в Лион за домакин на финала в Турнира "Лига Европа" през 2018-а година. Датата на мача е 16-и май. През същата година финалът в Шампионската лига е насрочен на Олимпийския стадион в украинската столица Киев.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин продължава да настоява изборът за домакинство на финалите да премине на принципа на приемане на кандидатури. Единствената причина да бъде даден финалът в Шампионската лига на Киев е жест към Украйна да приеме среща на най-високо ниво точно преди в съседна Русия да стартира Световното първенство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари