Удрят ни температури от 35° до 42°С през юли

0
Гръмотевични бури и горещи температури ще се редуват през новия месец
Гръмотевични бури и горещи температури ще се редуват през новия месец

Какво ще е времето през юли?

Гръмотевични бури и горещи температури ще се редуват през новия месец.

Това сочат прогнозите на синоптиците от MeteoBalkans. През юли ни очакват между 35-42°С, като ще има и период и на засушаване.

След топлото време в края на юни, при което на места в северозападните и югозападни райони от страната температурите превишиха 33-34 градуса, в началото на юли високите температури ще се задържат. Причината за горещото време е мощна адвекция на горещ въздух, идващ от Северна Африка, поясняват метереолозите. 

Какво ще е времето на 1 юли

През нощта срещу петък над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо.

Минималните температури ще се повишат и ще са между 17° и 22°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Дунавската равнина и по Черноморието - до 18-22°С.

Денят ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще се повишат до между 33-36°С, по-високи в Дунавската равнина и Южна България – до 34-38°С. Не са изключени и стойности до 39°С.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    88
    Като ви удрят, ударете ги и вие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари