Удостоиха автора на статуята на Васил Левски със знакa на областния управител

3
Благодаря Ви за това, което направихте!, каза областният управител Галин Григоров пред Даниел Кънчев
Благодаря Ви за това, което направихте!, каза областният управител Галин Григоров пред Даниел Кънчев

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна със скулптора на фигурата на паметника на Васил Левски в Русе Даниел Кънчев.

По време на срещата двамата обсъдиха бъдещите творчески проекти на скулптора. От разговора стана ясно, че в момента той заедно със своя колега Атанас Стоянов работят върху създаването на каменна фигура на Георги Стойков Раковски. Веднага след това ще бъде изваяна скулптора от камък и на хан Кубрат. И двата паметника е предвидено да заемат своето достойно място в село Раювци, област Велико Търново.

В знак на уважение за приноса на Даниел Кънчев към изграждането на паметника на Апостола на свободата – Васил Левски, той беше удостоен със знака на областния управител.

„Принципите и идеите на Васил Левски продължават да бъдат особено актуални и днес, а идеалът му за чиста и свята република ще бъде вечен! Нека помним неговите завети! Поклон пред всеки, който допринесе, за да имаме още един символ за обединение! Поздравления за начина по който представихте Дякона! Благодаря Ви за това, което направихте!“, каза областният управител Галин Григоров пред Даниел Кънчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари