Галин Григоров положи венец и цветя пред паметника на Васил Левски в Русе

1

Областният управител приканва всички русенци да отдадат почит пред паметта и делото на Апостола

В знак на признателност и по случай 148-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата областният управител Галин Григоров положи венец и цветя пред паметника на Васил Левски в Русе.

Припомняме, че паметникът беше открит на 11 септември миналата година, като реализирането на тази родолюбива инициатива се случи благодарение на много спомоществователи от Русе и страната. За изграждането на паметника беше сформиран инициативен комитет с председател Искрен Веселинов. Няма как да не бъде отбелязана и ролята на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който осигури бронз за фигурата на Дякона, чиято височина е 3 метра.

От страна на ръководството на Областна администрация Русе бяха планирани множество прояви, с които да бъде отбелязан днешния ден, който е и сред най-трагичните в българската история. За съжаление поради наложените противоепидемични мерки в страната те не успяха да се осъществяват. Въпреки това Григоров приканва всички русенци да отдадат почит пред паметта и делото на Апостола.

Същевременно днес от 10:00 часа във Военния клуб в Русе областният управител Галин Григоров ще награди лично призьорите в конкурса за детска рисунка с международно участие „Моят Левски“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари