Учителка въведе "Фейсбук вето", учениците я обявиха за "голям пичага"

0

Учителката по математика в Икономическата гимназия Виолина Чимева е първият преподавател в Благоевград, въвел „Фейсбук вето”. Тя е задължила още миналата година учениците преди започването на часа по математика да оставят GSM-те си на бюрото й.

Първоначално математичката започнала да събира телефоните само преди контролни и класни, след това обаче наложила пълно „Фейсбук вето“ в часовете си. „Просто обясних на учениците, че не мога да ги накарам да учат насила, но имат възможност, докато са в гимназията, да ме използват пълноценно като преподавател и за да не се разсейват, за тях ще бъде по-добре, ако по време на час са без телефони", съобщава struma.bg.

Не казвам, че всички трябва да станат математици, но има минимум от знания, които трябва да бъдат усвоени, за да могат в утрешния ден младите хора, попадайки в различни житейски ситуации, да реагират чрез адекватно мислене“, обясни иновативния си подход В. Чимева и призна, че не се е сблъскала със съпротива от страна на възпитаниците си при въвеждането на строгата мярка.

Самите ученици пък определят преподавателката като „голям пичага“. "Госпожата по математика е много точна. Ние от начало се шегувахме с нея, че ни събира телефоните, за да може да ги разглежда и да е в крак с новостите, но всъщност тя ни накара да осъзнаем, че това е за наше добро. Догодина ни предстоят матури и трябва да сме максимално подготвени, за да изкараме добри оценки. Учителката ни изисква от нас, но пък и се раздава на 100%. Никога не ни е отказала помощ и винаги ни обяснява с желание нещата, които не сме разбрали", разказаха настоящи единадесетокласници.

В правилника на ПГИ “Иван Илиев“ е записано, че учениците са длъжни да не ползват мобилен телефон и други технически средства по време на час и да не пречат на учителя при и по повод изпълнение на служебните му задължения, както и на съучениците си през учебно време.

Източник: Струма
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари