Учители от Шанхай гостуваха в СОУ "Васил Левски"

0

Тази седмица учениците от СОУ "Васил Левски", изучаващи китайски език, имаха уникалната възможност да се срещнат и разговарят с преподаватели от два университета в Китай - в Охан и Шанхай.

Форумът "Възможности за моето образователно и кариерно развитие в Китай" се осъществи в аулата на СОУ "Васил Левски" по инициатива на Центъра за кариерно ориентиране към РИО- Русе със съдействието на ръководството, педагогическите съветници и учителите по китайски език в училището и с любезното съгласие и активно участие на гостите от Китай - SunBingwen, заместник-декан и отговарящ за чуждестранните студенти в Технологичния университет  в Охан иWuJiaqi– преподавател в Технологичния университет в Шанхай, информира Дарик.

На учениците бе представена презентация за възможностите и условията на обучение в двата университета, получиха отговор на въпросите си.
Гостите са в Русе за четири месеца в Русенски университет по Програма Еразъм+. В СОУ "Васил Левски" те имаха възможност да разговарят и обменят информация с преподавателите по китайски език в училището и им бяха показани модерните учебни зали за изучаване на китайски език, изградени със съдействието на Института "Конфуций" в гр. Велико Търново.

Центърът за кариерно ориентиране осъществява дейността си в изпълнение на Проект  BG05M2OP001-2.001-0001 „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, изпълняван от Министерството на образованието и науката, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари