Учители чакат с месеци възнагражденията си по европроект

1
Става дума за близо 37 000 лева
Става дума за близо 37 000 лева Видео: КИС 13

37 учители от две училища в област Русе чакат възнагражденията си по европейски проект.

Става дума за близо 37 000 лева, които се бавят, сигнализираха директорите Галин Ганчев /СУ "Васил Левски" - Русе/ и Нели Димова /ОбУ "Св. Климент Охридски" - Борово/. Те разчитат на прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка по случая, предава Кис 13.

Неизплатената сума можело да нарастне, тъй като не са били приведени и осигуровките, обясни Галин Ганчев, като допълни, че става дума за дължими заплати за няколко месеца. Въпреки че са подадени жалби, досега нямало реални действия бенефициентът по проекта – Фондация "Европейски център по медиация и арбитраж", да бъде принуден да изплати възнагражденията на учителите за извършените дейности.

Според директора на училището в Борово, което е партньор по проекта, фондацията отчитала за извършени дейности, които вдействителност не са се провели. От двете училища се обърнали за помощ и към общинската организация на КТ "Подкрепа".

През следващата седмица се очаква становище по казуса и от бенефициента по проекта - Фондация "Европейски център по медиация и арбитраж".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари