Училището за европейски езици в Русе получи първата национална награда „Рицар на книгата“

3
Наградата е посветена на съвременните народни будители
Наградата е посветена на съвременните народни будители Снимка: Асоциация „Българска книга“ / Добрин Минков

Наградата е посветена на съвременните народни будители

Училище и библиотека за първи път получават „Рицар на книгата“, съобщиха учредителите на наградата от асоциация „Българска книга“ (АБК), предаде БТА.

Наградата в категория „Учител - училище“ бе връчена на Средното училище за европейски езици „Св. Константин Кирил Философ“ - Русе. В другата новата категория „Библиотека - библиотекар“ наградата е за регионалната библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас.

„Това е първото издание след 2017 година на наградата, посветена на съвременните будители, на всички онези, с които заедно се борим за Кауза Грамотност – каузата, без която всички ние като народ не можем да пребъдем и която не може без книгите. Защото няма грамотност без книги. И всеки един ден, всеки един от вас, с всичко, което правите, допринася все повече за това българите да бъдем грамотни, образовани и да запазим своя дух. Ако нямаме духа на книгите, ние сме мъртви отвътре“, каза при откриването на церемонията вчера Десислава Алексиева – председател на управителния съвет на АБК.

Наградите „Рицар на книгата“ са учредени през 2004 година от издателство „Сиела“. През 2006 година правата за организиране на събитието и присъждане на наградата са прехвърлени на АБК – най-голямото обединение на книгоиздатели и книготърговци в страната, в което членуват над 130 юридически лица, създаващи повече от 90 на сто от книжната продукция в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари