Училище „Иван Вазов“ отбеляза патронния си празник с богата културна програма

2

Анатоли Станев пожела на учениците да бъдат устремени и да преследват мечтите си

Русенското основно училище „Иван Вазов“ отбеляза патронния си празник с богата културна програма.

Сред гостите на събитието бяха началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, представители на Областната администрация, както и на синдикатите. „Вашето училище заслужено гради авторитет на средище, осигуряващо качествено образование на младите хора и възпитаващо достойни български граждани! Считам, че днешният ден е повод за радост и основателна гордост на всички, завършили ОУ „Иван Вазов“, се казва в написаното от областния управител Анатоли Станев до директора Теодора Иванова и учителския състав, който наброява 50 души.

На учениците Станев пожела да бъдат устремени и да преследват мечтите си. „Когато един ден постигнете своите професионални успехи, намерете време за своето училище и учители, защото за тях няма по-голяма награда от това да разберат за Вашите достижения“, допълни още той. От своя страна началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева отбеляза, че училището е възпитало поколения русенци и е оставило трайни следи в образователната история на града. „Всичко това нямаше да бъде факт, ако не бяха учителите. Зад този огромен труд стоят множество учителски сърца, защото да бъдеш учител не е професия, а призвание. През годините Вие съумявахте да грабнете сърцата и умовете на Вашите ученици и направихте и невъзможното, за да покорят върхове“, допълни още д-р Георгиева. На децата тя пожела да следват съветите на своите учители. „Слушайте и попивайте всяко слово от учителите си, защото то е по-ценно от жълтица, защото така ще се превърнете в знаещи и можещи личности“, каза началникът на РУО. Не на последно място д-р Георгиева пожела на учителите творчески ентусиазъм, за да пребъдва знанието в нашите ученици, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Този ден е най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. Днес отбелязваме 152 години традиции. През тези години хиляди ученици са прекрачили прага на нашето училище и всеки един от тях е оставил част от себе си в него. През годините нашите ученици, подкрепяни от своите учители, са ни карали да се гордеем с техните постижения на редица конкурси, олимпиади и състезания. Вие сте надеждата и бъдещето – бъдете здрави, мечтайте, откривайте и покорявайте много нови върхове. Вашите усилия няма да останат неоценени“, каза директорът Теодора Иванова. Тя отбеляза, че със своя професионализъм учителите дават силата и увереността на младите хора, с които те да вървят напред. „Продължавайте да раздавате будителското дело и да учите нашите ученици с любов и отговорност към обществото“, допълни още тя. Теодора Иванова отбеляза още, че със сигурност учениците се чувстват добре, като у дома си, защото в училището работят с невероятни професионалисти като учители.

Припомняме, че училището е сред най-старите училища в региона. То е на 152 години, като към момента в него се обучават над 530 ученици от 1 до 7 клас включително в общо 21 паралелки. Сред най-скорошните постижения на училището е класирането на отбора по волейбол на ОУ „Иван Вазов“ на първо място на общинско ниво. Далеч не по-малко са постиженията на учениците в сферата на точните науки, историята и географията. В рамките на тържеството бяха наградени и редица изявили се ученици през учебната година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Гражданката
    Това училище имаше един стойностен директор -В.Пенчева-тя го промени и издигна авторитета му....в момента е истинска съсипия
  • 0
    7
    До автор на до "5-ти коментар"
    Научи се да използваш пълния член в българския език и тогава пиши публични коментари! Всичко казано от теб олеква с това неграмотно писане. Бъди грамотен :)
  • 4
    6
    До 5 ти коментар
    Проблеми училището няма! Проблема е че дебелогъзата Росица е нарочила директорката още преди години, когато не можа да наложи пред Райнов нейното протеже ( абсолютен боклук), От тогава датира враждата и Георгиева ден и нощ крои отмъщения срещу директорката. На помощ се е предложила адв.П.Иванова, която цуцка ежемесечно държавна пара, уж че юридически обслужва РУО. Изгониха по тая причина юриста на РУО и даже закриха бройката. Павлина Иванова действа по подобен начин и в други държавни институции в услуга на БСП и ДПС. Но ..... идва Видов ден. Всеки ще получи това което заслужава, а измекярите ще пострадат !
  • -2
    5
    Един русенец
    Защо коментирате Георгиева? Отбележете обстоятелството, че тя единствена уважи патронния празник на училището. Защо няма представител на Община Русе? А за проблемите в училището са виновни тези, които назначиха млада директорка, без житейски опит и със средно образование, придобито в Техникума по облекло!
  • -5
    4
    до 1
    Красиви и умни деца - да! Но жалко за тях! Директорката да се омита, че съсипа училище което имаше име и беше институция. Цялата вина за срива и случващото се в ОУ "Иван Вазов" не е нито на РУО нито на Общината, а на Иванова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари