Министърът на образованието отличи Елена Филипова от РУО - Русе

2
Анатоли Станев и Росица Георгиева ще ѝ връчат грамотата на церемония утре
Анатоли Станев и Росица Георгиева ще ѝ връчат грамотата на церемония утре Снимка: Областна администрация - Русе

Анатоли Станев и Росица Георгиева ще ѝ връчат грамотата на церемония утре

Старши експертът по български език и литература Елена Филипова, работеща в Регионалното управление на образованието /РУО/ – Русе, е отличена с грамота от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков. Отличието се връчва за образцово изпълнение на служебните ѝ задължения в продължение на над 20 години, както и за приноса ѝ към дейността и реализирането на целите на администрацията и държавната политика в средното образование. Призът ще бъде връчен от областния управител Анатоли Станев и началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева. Предложението за наградата е направено от д-р Георгиева, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Церемонията ще се състои утре /11.07.2023 г./ от 16:30 часа в Зала 1 на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. В програмата се предвижда участие на танцова формация “Star Dance” към Народно читалище „Христо Ботев – 1908 Русе“ с ръководител Антония Косева и на Стефания Горнячка, ученичка в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и част от школа „Артикул“ с ръководители Виктория Ангелова и Гоце Великов.

Елена Филипова завършва „Българска филология“ през 1984-а в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“. Била е дългогодишен преподавател в системата на средното и основното образование, като от 2000 година е назначена за старши експерт по български език и литература в РУО. Активно работи по редица извънкласни дейности с цел насърчаване на грамотността сред младите. Също така изготвя становища за магистърската програма „Съвременна българска история и образование“ на РУ „Ангел Кънчев“ и за въвеждане на нов учебен план за специалността „Български език и история“ след 2015 година. Елена Филипова има и богат опит при подготовката на млади учители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Аууу
    Това на снимката човешко същество ли е?! Ужассс !!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари