Ученици от Ценово събират капачки за благотворителност

0

Децата се съревновават кой ще събере повече пластмаса

Контейнерът за събиране на капачки, поставен в центъра на Ценово, изведнъж се напълни наполовина. Това стана благодарение на инициативата на преподавателите и учениците от ОУ „Христо Ботев“. Във всеки един от класовете децата започнаха да събират капачки и между паралелките се провежда негласно съревнование. „В края на всеки месец ще изсипваме събраните капачки. По този начин учениците стават съпричастни не само към кампаниите за благотворителност, но и се стремят да опазят чиста околната среда“, сподели директорката на училището Камелия Леонова, информираха от пресцентъра на Община Ценово.

Събирането на пластмасови капачки е част от националната инициатива „Капачки за бъдеще“. Според организаторите на кампанията със събраните средства ще се закупи кувьоз за малка болница в страната. Общинската администрация в Ценово безрезервно подкрепи инициативата и реши да бъдат изработени контейнери за по-големите населени места. В най-скоро време предстои да се монтират метални ромбове в Новград, Караманово и Долна Студена.

В учебното заведение старт на кампанията за събиране на капачки беше даден преди месец. През това време в школото се напълниха близо петнадесет туби. Всеки месец класът-победител ще получава купа. В края на учебната година ще бъде обявено крайното класиране, а за първенците ще бъде подготвена приятна изненада. Децата от началния етап се оказаха по-организирани от по-големите батковци и каки. Директорката на училището Камелия Леонова връчи купата на първокласника Васко, който успя да събере най-голямо количество капачки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари