Ученици от Ценово отбелязаха 100-годишнината на Джани Родари

1

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово отбелязаха 100-годишнината от рождението на Джани Родари.

Възпитаниците на училището посветиха една седмица на един от най-популярните и обичани автори на детски приказки. Момичетата и момчетата посетиха читалищната библиотека, където проведоха маратон на четенето. Децата предварително подготвиха и изложба с рисунки на любими герои от приказките.

Всеки от нас е израснал с приказките на Джани Родари и си има любим герой. В библиотеката на училището има творби на любимия писател, които са на повече от четиридесет години и се съхраняват като реликви“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Участниците активно участваха във всяко състезание, посветено на живота и творчеството на автора на детски приказки. Едно от любимите занимания на учениците беше да откриват по двойки корици на книги. Въпросите от кръстословицата изобщо не затрудниха учениците и те отговаряха вкупом или с „гора“ от вдигнати ръце. С интерес всички изслушаха част от историите на Лукчо, на невидимия Тонино, на Продавача на надежди. Интригуващата история около написването на „Приказки по телефона“ събуди любопитството на учениците и те изявиха желание да ги прочетат.

Седмицата, посветена на 100-годишнината на Джани Родари, е част от инициативите, с които преподавателите и техните възпитаници ще отбележат 170 години от откриването на Основно училище „Христо Ботев“ в Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари