Патронен празник отбеляза училището в Ценово

0

Школото отбелязва 173-та годишнина от основаването си

С ритуал по поднасяне на венец пред портрета на Христо Ботев започна патронния празник на училището в Ценово. Школото отбелязва 173-та годишнина от основаването си. Досега обаче никой не е проучил откога училището има за патрон именития български поет и революционер. Във фоайето на учебното заведение бе подреден кът на патрона с негови творби и копия на вестници, които е издавал. Гост на празника беше зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова.

Тържеството започна с рецитал, посветен на бележития българин. По-късно, разпределени в два отбора, учениците премериха сили в различни състезания като решаваха, кръстословица, редиха пъзели откриваха еднакви двойки, свързани с живота и дейността на Ботев.

По време на тържеството бяха наградени учениците, получили награди от националното състезание „Многознайко“. 15 деца от различни класове участваха в надпреварата по родна реч и още толкова по математика. Най-масово участие записаха учениците от първи клас. В раздел „Родна реч“ възпитаниците на ценовското училище спечелиха два златни, един сребърен и четири бронзови медала. Математиците завоюваха 3 златни, два сребърни и бронзов медала. С призове и в двете направления са петима ученика от ОУ „Христо Ботев“. Най-добре се представи четвъртокласничката Василена Иванова, която спечели два златни медала. Първолаците Емануил Илиев и Ахинора Асенова заслужиха по златно и сребърно отличие.

175-та годишнина от рождението на Христо Ботев бе отбелязана и в училището в Караманово, което е избрало за свой патрон бележития български поет и революционер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари