На пътешествие в света на приказките се впуснаха ученици и пенсионери в Ценово

1

Няколкочасово пътешествие в света на приказките направиха ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово.

В Националната седмица на четенето те гостуваха в Центъра за пълнолетни лица с увреждания. Децата прочетоха на хората с побелели коси откъси от любимите си приказки.

„През цялата седмица организирахме различни инициативи, свързани с четенето. Проведохме различни състезания, посетихме библиотеката в местното читалище.  С помощта на книгите направихме връзка и между поколенията“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Групата от момичета и момчета радушно беше посрещната от обитателите на Центъра. Денка Филипова, бивша учителка с близо 40-годишен педагогически стаж, не само разказа, но и показа книжки от своето детство. Децата се заинтересуваха от „Тимур и неговата команда“, от „Макс и Мориц“, от приказките на Ангел Каралийчев.

Един след друг учениците разлистиха книгите с приказки. Началото постави Дария с „Добро за добро“. Първокласничката Василена прочете „Червената шапчица“. Никол  със „Старите хора“ изпълни със сълзи очите на възрастните хора, а Николай развесели присъстващите с „Карлсон, който живее на покрива“. В навечерието на коледните и новогодишните празници актуално прозвуча „Малката кибритопродавачка“. Между децата и възрастните се завърза любопитен разговор за любимите книги, за читателските дневници.

Директорката на Центъра Румяна Иванова благодари за инициативата на учениците и ги покани да бъдат по-чести гости на хората от третата възраст. Тя отправи пожелание младите по-често да разлистват любимите четива, а да не се забавляват само със съвременните електронни технологии. Домакините изненадаха ученическата група с домашно приготвен тиквеник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари