Ученици от СУ "Възраждане" на Националното състезание по банкиране

0

Учениците на СУ „Възраждане“ – Русе Илиан Георгиев, Александра Йорданова, Добромира Димитрова, Йоалина Стоянова и Мартин Атанасов от 12 „А“ клас и Милена Петкова и Свилен Тодоров от 10 „Б“ клас, се оказаха единствените представители на нашия град в Националното ученическо състезание по банкиране „Моят първи бизнес кредит“, организирано от Първата българска финансова катедра „Финанси и кредит“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов.

Специалността финанси олицетворява духа и волята на Дарителя, във Висшето търговско училище в Свищов да се преподават „…търговските науки; финансовите науки; търговското право; банковото дело; науките по застрахователното дело; и други.“

Интересът към състезанието бе огромен. Състезаваха се 230 ученика от 10-12 клас от цялата страна. Участниците бяха разпределени в 46 отбора. Работиха по интересен казус, чиято цел бе да ги провокира да покажат своите мениджърски умения и финансово-икономическа подготовка, разработвайки нова и уникална бизнес идея зя упрявляваната от тях фирма. Екипите бяха поставени в равностойно положение по отношение на изходящите финансови данни, въз основа на които да разработят инвестиционно проектно предложение за достъп до финансиране от Търговска банка. В процеса на разработване на идеята, с цел спечелване доверието на кредитната институция, екипите бяха подпомагани от ментори – студенти и докторанти от катедра „Финанси“. След оформянето на бизнес-идеята, учениците получиха ценни съвети от кредитни консултанти, представители на банките-партньори и на финала презентираха своите проектни идеи, предложения и кредитни обосновки пред жури. Всички участници бяха поздравени от професор д-р Андрей Захариев, ръководител на катедрата и получиха сертификати, които им гарантират прием като първо желание в специалността „Финанси“ на Стопанската Академия.

Учениците и техните преподаватели взеха участие и в семинар на тема: „Инвестиционно злато и търговия със златни деривати“. Всички присъстващи докоснаха истинско златно кюлче 50 грамово швейцарско злато, получиха информация от представител на Инвестбанк за различните видове монети, в които могат да се инвестират свободни парични средства и ценни практически съвети за инвестициите в злато.

Състезанието и семинарът се проведоха в навечерието на празника на банкерите и с любезното съдействие на представители на пет водещи банки ДСК, ОББ, Уникредит, Общинска банка и Райфайзен банк.

Резултатите – много нови знания в областта на финансите и банкирането, както и вълнуващи запознанства!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари