Ученици от Русе търсят следи за Апостола

0
Всеки български град и село пазят своята история за Апостола на Свободата
Всеки български град и село пазят своята история за Апостола на Свободата Видео: БНТ

В първия епизод от проекта "Левски в моя град" ще ви покажем как учениците от русенското училище за европейски езици тръгнаха в търсене на следи за Апостола.

Между фактите и митовете русенските изследователи тръгнаха по стъпките на Апостола, които ги отведоха до румънската столица Букурещ.

Всеки български град и село пазят своята история за Апостола на Свободата.. В продължение на месец екипи от младежи от различни градове изследваха непознати факти, документи, легенди и места, свързани с живота на Васил Левски. Онова, до което стигнаха, ще видите в пет последователни епизода от 10.07 до 14.07. А на 18.07 ще излъчим най-силните моменти от проучванията на децата.

Първи участници в проекта на БНТ "Левски в моя град", посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола, са учениците от русенското училище за европейски езици - Ангел Бесарабов, Ивайло Великов, Лора Любенова, Деница Великова и Денислв Димитров. Учениците сами разказват и заснемат откритото, а резултатите видяхме в ефира на БНТ - в епизоди от поредицата "Левски в моя град".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари