Ученик от Русе се извини на клошар за нанесен побой

3

Ученик от Русе се извини на клошар за нанесен побой.

Видеото, на което се вижда как момчето поваля на земята клошаря, се появи в социалните мрежи преди седмица и предизвика масово обществено негодувание. Стигна се дотам, че десетки хора обградиха блока му в дунавския град, за да се саморазправят с него. От полицията в Русе се самосезираха от клипа и започнаха проверка. След приключването ѝ щели да предадат материалите в прокуратурата.

Вероятно заради обществения натиск малкият побойник е решил да се поправи, пише България днес. В инстаграм профила си той пусна снимка заедно с клошаря, като позират един до друг. "Извиних му се и пари дадох. Всичко е 6. Дишайте!", написа ученикът към кадъра.

Снимката мигновено беше разпространена в русенските групи в социалните мрежи, но извинението не се хареса на мнозина. Местни хора се съмняват, че действието на разкаяние е искрено и вероятно е направено, за да се успокои ситуацията. Други бяха категорични, че не бива да му се разминава толкова лесно. Има и такива, които настояват да бъде съден за действията си, защото може отново да посегне на по-слаб от него човек.

Видеото преди седмица възмути не само с агресията си, но и с факта, че имаше много подигравки и демонстрации на бойни стойки, докато клошарят стои беззащитен. А след това е повален буквално с един удар. "Не е правилно да бие невинен човек и да се направи на голям герой. Двама са застанали зад камерата, единият снима и другият се прави на бабаит", коментираха тогава русенци.

Проверка показа, че младежът тренира в спортното училище в дунавския град и е бил състезател по кану-каяк, но е напуснал този спорт и се е преместил в друг. На въпрос дали побойникът е техен ученик, директорката на Спортното училище нито потвърди, нито отрече и отказа информация. Възмутените от действията му обаче разказаха, че рядко ходел на училище, движел се в лоша компания и не за първи път му се случвало да бие беззащитни и да разпространява кадри с насилие. Момчето живеело само с баба си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари