Учени установиха какво сънуват потиснатите хора

0
При подобно лошо настроение най-вероятно е да ни се явят кошмари
При подобно лошо настроение най-вероятно е да ни се явят кошмари

Учени от университета в Кардиф установиха, че ако се чувстваме потиснати във всекидневието, това може да повлияе отрицателно на нашите сънища, съобщава сайтът Си Ти Ви нюз, цитиран от БТА.

При подобно лошо настроение най-вероятно е да ни се явят кошмари.

Екипът на Нета Уайнстийн работил с 200 души, които трябвало да споделят най-честите си сънища. Те трябвало да отбележат кои 9 негативни сюжета най-редовно се преплитат в тях - чувство на пропадане, на преследване, на претърпяно нападение, на сковаващ страх, на заключване в тясно пространство, на присъствието на огън, на поява чисто гол на обществено място и др.

За второто изследване 110 доброволци трябвало да си водят подробен дневник и да отразяват в него сънищата си за 3-дневен период. Те трябвало да отразят в детайли и психологическото си състояние през деня.

Учените установили, че хората, които се чувствали незадоволени и потиснати през деня, сънували повече кошмари от другите. И обратно, доброволците с положителна психологическа нагласа, които се мислели за самостоятелни и компетентни, се радвали на много по-хубави сънища.

Потиснатите хора редовно сънували, че падат, пропадат или че биват нападани. Те също така интерпретирали сънищата си в една мрачна, безизходна и негативна посока, за разлика от останалите. 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари