Учени отриха колко стъпки на ден са необходими, за да сме здрави

2
Експертите, водени от д-р Педро Сен-Морис, анализирали информация за 4840 души, които в периода 2003 - 2006 г. изминавали определено разстояние всеки ден
Експертите, водени от д-р Педро Сен-Морис, анализирали информация за 4840 души, които в периода 2003 - 2006 г. изминавали определено разстояние всеки ден

Редица проучвания на световни учени установиха колко крачки е необходимо да правите на ден, за да удължите живота си

Специалистите отбелязват, че при хора над 50 години рискът от преждевременна смърт намалява драстично, ако те се разхождат ежедневно, пише zdrave.to

Експертите, водени от д-р Педро Сен-Морис, анализирали информация за 4840 души, които в периода 2003 - 2006 г. изминавали определено разстояние всеки ден. 

Учените проследили здравословното им състояние в следващите 18 години. В публикувания материал се казва, че участниците в проучването, които са вървели 8 - 10 хиляди крачки дневно, са живели по-дълго от тези, които са извървели 4 хиляди или по-малко. Но ходенето по 10 километра всеки ден е доста проблематично и може би дори не е необходимо.

Учените са стигнали до заключението, че 4000 стъпки всеки ден могат да подобрят здравето и да увеличат продължителността на човешкия живот. В същото време се наблюдава намаление на смъртността наполовина сред хората, преодолели възрастовата бариера от 50 години.

4000 стъпки са приблизително 3,2 километра. Разбира се, най-добре е да следите изминатото разстояние с помощта на специални приспособления, но ако такива джаджи не са налични, тогава е достатъчно да ходите 45 минути с бързо темпо.

В същото време експертите отбелязват, че не е необходимо да ходите с едно и също темпо, можете да редувате различни скорости. Също така е препоръчително да не слушате музика на слушалки и да не говорите по телефона по това време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари