Участието на Теодор Недев и Цветомир Колев петата персийска купа по Ушу в Техеран

0

От 17 до 20 септември 2015 в град Техеран (столицата на Иран) се проведе петият традиционен PARS CUP (персийска купа) турнир по У-Шу(Тао Лу и Сан Да) под егидата на IWUF(Международната У-Шу Федерация). Форумът събра повече от 150 души - участници от 18 държави, от които 96 състезатели, 41 съдии, треньори, наблюдатели и др. Състезателите мериха сили в две основни дисциплини:

1. Лей Тай Сан Да(свободни боеве на арена) – 72 души в общо 9 теглови категории и

2. Тао Лу(Формално демонстриране на техника, бойни качества и умения) – 24 души.

Българската У-Шу Федерация бе представена от Теодор Недев – треньор и Цветомир Колев – състезател по Сан Да в категория до 70 кг, от русенския клуб BMST BG (Движение за хармонично развитие на човека). Двамата са европейски шампиони по Уин Чун Кунг Фу за 2015 година и многократни шампиони и призьори от републикански  и международни първенства.

Независимо, че не успяха да достигнат до медалите в турнира PARS CUP 2015, те отчетоха, че това международно състезание от най-висок ранг е особено важно в рамките на цикъла на подготовка за Световното първенство по У-Шу в Джакарта(Индонезия) през ноември 2015 и първите Олимпийски игри, в които У-шу ще бъде включен като спорт – Токио 2020 година!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари