Убиецът на Елена се изплашил за децата си

0

Арестуваният за разстрела на съпругата си Венцислав Василев, на 64 години, заяви пред Софийския градски съд, че го направил след скандал и заплаха от нея, че няма да види повече децата си.

Семейството има малчугани на 5 и 10 години. От 2 години Венцислав и 42-годишната Елена не живеели заедно, но нямали официален развод.

Жената го напуснала заради непрекъснат физически и психически тормоз. В полицията подала 2 жалби и 2 в прокуратурата.

МВР му издало стандартните в случая протоколи за предупреждение, а съдът – ограничителна заповед да не се приближава на по-малко от 100 метра от нея. Това изобщо не го спряло в петък малко след 15 часа да я разстреля от упор с 4 куршума в заведение на открито в квартал „Лагера“ в София пред очите на нейна приятелка и множество свидетели. Оловото попаднало в главата, гърдите и корема на Елена. Пристигналите за няколко минути полицаи опитали да помогнат на ранената жена, но тя починала от тежките рани.

Убиецът се качил на трамвая и се предал в полицията Той е търговец на хранителни добавки. Твърди, че жена му се водела на работа във фирмите му, плащал й заплата, внасял осигуровки, но всъщност не работела, а си живеела живота.

Заради любовта си към нея той развалил дългогодишния си първи брак.Според разследващи Венцислав не се разкайва, че е убил съпругата си. Защитата му, а и той, поискаха от съда да му наложи по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“ заради тежко заболяване и налагащите се терапии, предава Монитор. От прокуратурата заявиха, че задължение на затворническата администрация е постоянно да следи за здравословното му състояние и при необходимост да му осигури лекар.

Съдът го остави в ареста, тъй като има доказателства, че е убил жена си. Освен това той може да извърши и друго престъпление, тъй като е психически нестабилен, отсякоха магистратите.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари