Убиец на три деца се гаври с ченгета

1
Хюриет Сюлейманов и брат му Орхан извършвали кражби в Германия
Хюриет Сюлейманов и брат му Орхан извършвали кражби в Германия

Хюриет Сюлейманов и брат му Орхан извършвали кражби в Германия

Тройният убиец Хюриет Сюлейманов, който бе осъден на 15 години затвор за това, че премаза и отне живота на три деца, си хвърчи необезпокояван по германските аутобани с ново БМВ ковчег.

Извергът, който преди броени дни получи прецедентната за страната ни максимална присъда за убийство на пътя, без никакви притеснения си сърфира освен по правите немски улици, но и из социалната мрежа Фейсбук и публикува снимки и коментари. От сигурни източници, близки до разследването, стана ясно, че последната активна дейност на Хюриет в интернет пространството била от 9 юни, само седмица преди Ловешкият окръжен съд да го намери за виновен за смъртта на 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков и Цветелина Таслакова. В съдебната зала на 16 юни, очаквано за всички, Сюлейманов не присъства, за да чуе съдбата си. Той бе осъден задочно, тъй като на 18 февруари безпроблемно напусна страната през КПП Дунав мост. Така циганинът Хюриет от разградското село Сеслав отпраши комфортно за Германия с джип "Фолксваген Туарег" в компанията на брат си Орхан. Двамата престъпници по това време вече са били обявени за издирване. Ромите били пропуснати през пункта без никаква проверка, на цената на някоя друга стотачка. Това нехайство и подигравка с устоите на правосъдната система събуди вулкан от социално недоволство, особено сред близките на погубените младежи.


"Шефът на КПП Дунав мост заяви с цялата си наглост, че това не било портал на концлагер и всеки можело да си минава свободно, без значение дали е имал наложена забрана да напуска пределите на страната. Това беше една явна покана към всички престъпници да не се чувстват неудобно, а да заповядат на КПП-то и срещу прилична сума да си откупят свободата", заяви пред "България Днес" Галя Горанова, майка на убития Владислав.
Според опечалените родители, въпреки че магистратите постановиха максимална присъда, те също имат вина за изчезването на маргинала Сюлейманов. Тяхната грешка според майките обаче се основава на несъобразителност. Според Горанова, която също е юрист, "приматът" Хюриет не е трябвало да бъде пускан под домашен арест, а да му бъде наложена една солидна парична гаранция. Така при невъзможност да я плати той щял да си лежи в кауша до произнасяне на присъдата. Въпреки предупрежденията и молбите все пак Сюлейманов бе отпратен в родната си къща, от която той очаквано отлетя с първия попътен вятър.

"Какво трябваше да направим, да поставим денонощна охрана и да го вардим, което само по себе си е на ръба на закона?", допълни разстроеният родител.

Валя Таслакова, майка на прегазената Цвети, пък изрази категоричното си убеждение, че рано или късно душманинът на детето й ще бъде заловен: "Това човекоподобно същество няма ресурса и акъла да се укрива. Това е скъпо удоволствие, а той не е нито Братя Галеви, нито Таки". Въпреки че Сюлейманов е обявен за издирване и има издадена европейска заповед за арест, той по всячески начин демонстрира, че не му пука и от присъдата. От актуалните му два профила във Фейсбук става ясно, че той си обикаля из Германия заедно с брат си, като дори отново сяда зад волана, и то на БМВ. Именно с подобна кола, с каквато е бил засечен по немските аутобани, Хюриет връхлетя преди година срещу малкото "Рено 19" край Луковит. Тежкото БМВ 7-а серия, управлявано от изверга, който никога не е имал книжка, отне живота на невинните младежи. От фаталния сблъсък оцеля само Иван Гюмишев, който все още се възстановява от катастрофата и загубата на приятелите си.

 Бандити неуловими за Интерпол

Подобни демонстрации на гавра с човешкия живот и правосъдната система като тези на Хюриет далеч не са единични случаи за нашата действителност. Аналогично е и положението с издирвания от години с червена бюлетина наркобос Станимир Стоименов. Бандитът от години е обявен за общодържавно издирване и въпреки това се подиграва с ченгетата по цял свят. След като кримигероят изчезва от страната ни, той започва да пуска снимки във Фейсбук от Австралия, Аржентина, Бразилия и др. Той дори си бе публикувал на стената на профила и линк от сайта на Интерпол, с който е обявен за издирване под дърво и камък.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари