"Уазка" с каросерия от железобетон

0
Въпреки огромното си тегло всъдеходът успява да ускори до 40 км/ч
Въпреки огромното си тегло всъдеходът успява да ускори до 40 км/ч Видео: Гараж 54

Циментът като материал за автомобили не е непозната територия за влогърите от новосибирския YouTube-канал Garage-54. Миналата година Влад и аверите му изляха 5 тона бетон в изстрадал ВАЗ-2106, за да проверят дали ще върви.

Новият проект на Garage-54 обаче е още по-брутален. Този път руснаците създават истинско бронирано чудовище на базата на 40-годишен УАЗ-469 с каросерия от стоманобетон, сподели Факти.бг.

Около всъдехода е скован кофраж с подсилваща конструкция от арматурно желязо, след което в него и останалите кухини са излети 7.5 тона бетон. Когато след няколко седмици разтворът стяга, "уазката" е изкарана на полигон за най-забавната част от експеримента.

Общата маса на циментовия автомобил надхвърля 9 тона, което налага някои изменения по шасито - за ресорите са заварени допълнителни усилващи елементи. В останалата си част железобетонният УАЗ е идентичен със заводската версия - под предния капак работи 2.5-литров двигател с мощност 75 к.с., съчетан с четиристепенна механична трансмисия.

Въпреки огромното си тегло всъдеходът успява да ускори до 40 км/ч. Предават се само спирачките, които не сработват от първия път. За сметка на това здравината на каросерията надминава всички очаквания.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари