У нас агнешкото на витрината е предимно внос и замразено

1
Проверките на Агенцията по храните на агнешкото месо ще продължат до средата на май
Проверките на Агенцията по храните на агнешкото месо ще продължат до средата на май Снимка: bTV

„Не бързаме да зареждаме, защото хората все още питат и няма закупуване“, заяви продавачът Петя Чукарова

Проверката на Агенцията по храните все пак откри агнешко в магазина, но във фризера - внос от Северна Македония, информира bTV

„Най-важното е да следим да не се разрази и да не се предлага, като прясно месо, което е несъответствие и не е коректно към потребителя“, заяви д-р Георги Еленски от ОДБХ-Хасково.

В следващият магазин има прясно охладено агнешко месо и то българско.

„На етикетировката е отразено точно както трябва, че е произведено в България“, обясни д-р Истелиян Костов от ОДБХ-Хасково.

В хладилната витрина месото може да стои до пет дни, след това трябва да бъде бракувано. Затова и зареждането е малко.

„Зареждаме само по няколко килограма, примерно 5 - 6 на ден, за момента няма особено голямо търсене“, заяви продавачът Анна Ангелова.

За 87-годишната Стоянка Димитрова цена над 20 лв. за кг агнешко е непосилна. Проверките на Агенцията по храните на агнешкото месо ще продължат до средата на май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Васил
    Върнете се на село, кой от къде е. Отглеждайте си свини, агнета, кокошки и ще ядете хубава храна. Ама на село трябва да се работи, а в града е лесно. Ще работиш докер за 800 лв, или келнерка ( защото си прост и друго не можеш)ще караш БМВ 3, ще си купиш на изплащане iPHone, ще плащаш наем 350 лв, но важно си в града и можеж в петък да отидеш на чалготека и да си разцепиш простата глава с водка Флирт! И да чакаш да умрат родителите ти, че да продадеш тъпата панелка и да изкензаш парите за една година.
  • 0
    1
    Tyler
    Новозеландското може да е 20 години замразявано, но е по-вкусно от българското!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари