Турция заплаши с удари съюзниците на САЩ в Сирия

0
Турция „ще направи всичко необходимо”, за да предотврати създаването на автономия на подкрепяните от САЩ сирийски кюрди
Турция „ще направи всичко необходимо”, за да предотврати създаването на автономия на подкрепяните от САЩ сирийски кюрди

Турция „ще направи всичко необходимо”, за да предотврати създаването на автономия на подкрепяните от САЩ сирийски кюрди в граничния град Тел Абяд, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. По думите му, тези мерки може да включват провеждането на военни операции, съобщава агенция Ройтерс. Анкара е на мнение, че изявленията на кюрдите, оглавявани от сирийската кюрдска партия „Демокаратически съюз” за автономия в Тел Абяд е заплаха за националната сигурност на Турция, пише БЛИЦ.

Турция участва във военните операции против терористичната групировка „Ислямска държава” в Сирия в рамките на водената от САЩ коалиция.

Обстановката в Турция рязко се изостри след организирания на 20 юли от „Ислямска държава” терористичен акт на границата със Сирия и убийствата на полицаи в югоизточните провинции, отговорността за които пое сепаратистката Кюрдска работническа партия (ПКК). Само за последните три месеца жертви на кюрдските екстремисти станаха над 150 полицаи, военни и мирни граждани.

Изтребителите на ВВС на Турция атакуват от 24 юли позициите на ПКК в югоизточните турски провинции и в северната част на Ирак

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари