Турското външно министерство привика посланика на САЩ

0
Поводът бе съобщение, публикуван на уебсайта на посолството, свързан с митинга в събота на опозицията в центъра на Истанбул, събрал десетки хиляди
Поводът бе съобщение, публикуван на уебсайта на посолството, свързан с митинга в събота на опозицията в центъра на Истанбул, събрал десетки хиляди Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турското външно министерство привика в неделя посланика на Съединените щати

Това съобщи "Ройтерс", цитирана от News.bg

Поводът бе съобщение, публикуван на уебсайта на посолството, свързан с митинга в събота на опозицията в центъра на Истанбул, събрал десетки хиляди, съобщиха източници от външното министерство.

Припомняме, че демонстрантите се събраха в събота, за да протестират срещу присъдата на водещия турски опозиционен политик Джанан Кафтанджиоглу за обида на президента и държавата.

На 18 май посолството на САЩ в Турция пусна на уебсайта си предупреждение за възможна полицейска намеса по време на демонстрацията на опозицията.

Източници от външното министерство казаха, че властите в Анкара са заявили на посланик Джеф Флейк, че са неоснователни твърденията относно тревогата на САЩ за мерките, предприети от турските полицейски сили по време на демонстрации.

Служители на американското посолство не са били открити веднага за коментар.

През 2019 г. Кафтанджиоглу беше осъдена на девет години, осем месеца и 20 дни затвор. След обжалване срокът беше намален на малко под пет години. Според турското законодателство присъдите под пет години обикновено са условни.

50-годишната жена сега е изправена пред условна присъда.

Някои от обвиненията са свързани със съобщения, публикувани в Twitter преди 10 години.

Тя каза, че обвиненията срещу нея са политически мотивирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари