Турската лира започна да се покачва

0
Ердоган обяви война на електрониката от САЩ
Ердоган обяви война на електрониката от САЩ Снимка: news.sky

Турската лира отбеляза леко покачване, след като през последните дни отбеляза рекордно ниски стойности.

Това стана, след като Централната банка обяви серия от мерки, които да гарантират стабилността на икономиката.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че икономиката на страната не е застрашена и отправи нови остри критики срещу Съединените щати.

Ще започнем да произвеждаме всички продукти, които в момента внасяме от чужбина, плащайки с чужда валута. Ние ще започнем да изнасяме. Ще бойкотираме американските електронни продукти. Те имат айфони, но от другата страна е „Самсунг”, заяви Ердоган, предаде bTV.

Кризата избухна, след като Вашингтон наложи санкции на двама министри и увеличи митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция.

Разбира се, че това се отразява върху нашия бизнес. Цените растат, ние не успяваме да продадем своите стоки. Не знаем какво да внасяме и колко ще струва. Един долар струва седем лири, а минута по-късно става шест лири. Ще видим какво ще стане”, каза Ерол Полат, собственик на магазин.

На фона на кризата с турската лира Москва похвали решението на Анкара да не се присъедини към санкциите срещу Русия. По-рано Кремъл подкрепи предложението на Ердоган двустранната търговия да се извършва с национални валути вместо с щатски долари.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари