Туроператори поискаха главата на Ангелкова

0
От министерството на туризма запазиха мълчание за исканата оставка
От министерството на туризма запазиха мълчание за исканата оставка Видео: Нова телевизия

Асоциацията на българските туроператори поиска оставката на министър Николина Ангелкова.

Сред мотивите им са хаотичен, според тях, туристически маркетинг и неадекватно електронно присъствие на България на международната туристическа сцена.

Както „катастрофално положение с националния туристически портал на България без активности от началото на 2015 година”, информира Нова телевизия.

От министерството на туризма запазиха мълчание за исканата оставка.

Междувременно след края на лятото започна раздаването на 400 000 картички. Те са комплимент от България за чуждестранните туристи, посетили страната ни.

Раздаването трябваше да се случи преди месец.

Преди месец ви показахме 400 000 картички -  комплимент към всички чужденци. Министерството на туризма побърза да се похвали, че ще ги раздава, след което се оказа, че нямало достатъчно хартия за отпечатването им.

Оказа се, че в България, изобщо в София, няма печатница, която да разполага с хартия за 400 000 картички”, обясни Николина Ангелкова.

Оказа се, че на картичките за 27 000 лева липсват имената на изобразените забележителности. Нямаше го и туристическият сайт на България. Но пък присъстваха всички имейли и адреси на министерството с автографа на министър Ангелкова.

Единственият адрес написан на картичката е този на Министерството на туризма.

Евентуално можем да преценим да добавим сайта, въпреки че тази картичка се дава на туристи, които вече са посетили нашата страна”, обясни министър Ангелкова.

Сайтът, който представя страната ни пред света, така и не се появи на картичките, но след подсказката ни за пропуски, от министерството добавиха поне какво е изобразено на нея. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари