Турнир по Го в Русе

0

Каним всички русенци и гости на града на откриването на Турнира по Го в Русе на 10 юли от 14ч в Зала 1 /до Пленарна зала/.

Турнирът ще е национален и отворен. Поканени са състезатели и от други държави. Освен индивидуалния турнир, ще има и смесени двойки, за да стимулираме интереса на жените към Го. Турнирът е подкрепен от Община и Областна управа Русе, Институт Конфуций В.Търново и Зонта клуб Русе.

Играта Го, древна и модерна, навлиза в 3-то хилядолетие като най-задълбочения интелектуален спорт. В човешката цивилизация, интелектуалните спортове са безценно културно богатство и висок формат за развитие на човека. Новатаинтелигентна икономика ги извика за нов живот чрез Първата олимпиада в Пекин  по интелектуални спортове през 2008, на която участваха двама русенци  - Теодор Недев и Евелина Керчева. Игрите включиха шах, бридж, го, китайски шах и шашки.  Качествата, които игрите изграждат - логическо и стратегическо мислене, концентрация, дисциплина и липсата на езикови, расови, полови, възрастови и религиозни проблеми ги правят популярни и универсално средство развитие на човека.

Ще има кратка презентация и демонстрационни игри от младата надежда на Русе в играта Го - СИНАН ДЖЕПОВ !

ПРОГРАМА на ТУРНИРА:
10 юли 14ч Откриване и демонстрационни игри
11 юли 10ч Кръгове от Индивидуални срещи
12 юли 10ч Кръгове от Срещи по Двойки

Награждаване - Купи, Медали и Грамоти от 1-3 място;
Грамоти до 6-то място и за участие

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари