Цял окръг в Германия е пред карантина заради пациент с тежък коронавирус

1
Случаите на заболели във федералната република са вече 18
Случаите на заболели във федералната република са вече 18 Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Случаите на заболели във федералната република са вече 18

47-годишен мъж от Северен Рейн - Вестфалия с коронавирус е в критично състояние и е поставен на командно дишане в клиника в Дюселдорф, съобщава германската телевизия Ен Те Ве. Според информация на ДПА пациентът е имал предишно заболяване, което усложнило още повече неговата ситуация, съобщи bTV.

Съпругата на въпросния мъж също е под наблюдение в друга болница със съмнение за белодробна инфекция. Тя е била тествана за коронавирус и резултатът ѝ е бил отрицателен.

Двойката е пътувала много по работа, а наскоро мъжът е имал контакт със свой познат, който се е върнал от Китай.

Властите в окръг Хайнсберг, откъдето е семейството на заразения мъж, са взели решение да затворят засега всички училища и детски градини. Създаден е местен кризисен щаб, който призовава местните жители да се въздържат от посещения на публични места, където се събират много хора.

Здравното министерство на Северен Рейн - Вестфалия обсъжда последващи предпазни мерки срещу разпространение на заразата. Засега не се предвиждат рестрикции на движението на влаковете в региона.

Случаите на заболели във федералната република са вече 18. Досега 14 от тях са били излекувани и изписани от болниците. 16 от заболелите досега бяха в провинция Бавария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари