Цвета Караянчева: БрекзиД

0
Пекинската патица се обяснява за БрекзиД
Пекинската патица се обяснява за БрекзиД

Председателят на парламента Цвета Караянчева стана хит в социалните мрежи, след като определи за дума на годината ”Брекзид”.

При гостуването си в студиото на радио "Дарик" за традиционното предаване "Годината", тя отчете значението на развода между ЕС и Великобритания, като го изписа по нетрадиционен начин.

Друг от гостите общинският съветник в София Борис Бонев, забеляза, че тя е изписала "Брекзид" като "Дума на 2019 г." и сподели това във "Фейсбук". Снимката е споделена хиляди пъти.

Часове по-късно Караянчева опита да излезе от ситуацията, като разясни, че е вкарала конкретен смисъл в изписването на думата:

"Главно "Б" и главно "Д", Boris Bonev! БрекзиД във варианта на Борис Джонсън! В една дума инициалите на Борис Джонсън и напускането на Великобритания. Това е вярната дума, а не Брекзит, защото без Борис Джонсън, той би бил невъзможен! Предложих малко повече символизъм! И закачка с всички, които писаха след това на таблото на "Годината" на "Дарик"! Радвам се, че някой го забеляза. Но жалко, че не схвана хумора и символите, Boris Bonev".

Потребители във Фейсбук логично заподозряха, че обяснението ѝ е изисквало часове неуморен труд от PR-ите на ГЕРБ.

Това не е първият път, в който тя ”превзема” социалните мрежи. През 2016 година обяви от парламентарната трибуна, че столицата на Китай - Пекин, се намира във Виетнам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари