ЦИК премахна машинното гласуване на местния вот

2
На местния вот на 29 октомври ще гласуваме само с хартиени бюлетини
На местния вот на 29 октомври ще гласуваме само с хартиени бюлетини Снимка: БГНЕС

12 от членовете на комисията гласуваха за отпадане на възможността за гласуване с машини

ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машини, предаде репортер на БГНЕС.

Членът на ЦИК Емил Войнов предложи на изборите в неделя, както и на балотажа следващата седмица да се гласува само с хартиени бюлетини.

В ЦИК е получено писмо от министъра на електронното управление. В него се посочва, че все още не е завършен процесът по сертифициране на устройствата за гласуване. Това е ключово изискване в Изборния кодекс, информира БГНЕС.

12 от членовете на ЦИК гласуваха за отпадане на възможността за гласуване с машини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    23
    русенец
    Голям ташак сме булгаристанчетата като народ, да се разотиваме вече, че ставаме жалки.
  • 4
    22
    Факт
    Коя е Росица Матева : Тя е съпруга на Матей Матев, който работи за Пеевски и небезизвестните братя Мондешки. Матев бе адвокат на синдиците на КТБ (които източваха с години уж фалиралата банка), адвокат на Момчил Мондешки, а по-късно и инсталиран за шеф на фонда за гарантиране на влоговете. ЦИК е слуга на мафията.
  • -1
    21
    Бухаха
    ПП мигат и не могат да повярват какво им се случи :) За чий ручаха жабетата :)
  • 11
    20
    Милю
    На 25-ти октомври 2015 г. бяха проведени местни избори-общият брой на недействителните гласове за общински съветници е 463 695 или 14.09 % от подадените от избирателите гласове. На 27-и октомври 2019 г. и 3-ти ноември 2019 г. бяха проведени двата тура на местните избори-общ брой на недействителните гласове за общински съветници е 466 077 или 15.09 % от подадените от избирателите гласове. Изборите от местни, станаха постни за избирателите и не виждам смисъл да участвам в този цирк, или театър на абсурда. Моят глас няма значение.
  • 12
    19
    Слаб народ, слаба държава!
    Българския народ през последните 20 години може абсолютно спокойно да се бори за призата "ОВЦА" и ще го спечели! Мафиоти управляват държавата вече толкова много години, правят си каквото искат, смеят си закони както на тях и на техните бизнеси им е удобно. Какво прави българина? Ами търпи! И винаги е било така, може да умре от глад, ще попсува, ще повика и ще му мине.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари