ЦИК готви интерактивна кампания за гласуването с машини

1
Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова
Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова Снимка: архив

Разяснителна кампания за гласуването с машини подготвя Централната избирателна комисия.

Сред предложенията е интерактивно обучение за гласуване с машина, достъпно на сайтовете на ЦИК и на районните избирателни комисии, съобщи БНР. Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова:

Може да се разпространи в социалните мрежи и хората да се упражняват в тази интерактивна среда. Оприличавам го на протокола на СИК, където могат да се упражняват членовете да го попълват. По същия начин, нещо подобно се предлага“.

До дни ще стане ясно какви обществени поръчки за разяснителната кампания за изборите ще бъдат обявени от ЦИК. От днешното заседание стана ясно, че фирмата „Информационно обслужване“ е в готовност още от полунощ българско време да стартира електронното заявление за гласуване в чужбина, то ще е достъпно за попълване през сайта на ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук