ЦИК вече подготвя предсрочния парламентарен вот

0
Направено е пазарно проучване и ще се закупят 10 хиляди ролки с термична хартия, необходими за машините за гласуване, които трябва да са доставени  най-късно на 15 септември
Направено е пазарно проучване и ще се закупят 10 хиляди ролки с термична хартия, необходими за машините за гласуване, които трябва да са доставени най-късно на 15 септември Снимка: БГНЕС / Архив

От първия ден на служебното правителство ще се поиска във спешен порядък намирането на държавен имот за съхранение на устройствата

Централната избирателна комисия вече работи по подготовката на предсрочния парламентарен вот наесен, информира NOVA. Направено е пазарно проучване и ще се закупят 10 хиляди ролки с термична хартия, необходими за машините за гласуване, които трябва да са доставени  най-късно на 15 септември.

Предмет на дискусия в ЦИК е също съхранението на устройствата, те продължават да са в частния склад на "Карго партнер", за което се плаща наема повече от половин година, тъй като властите не предприемат действия за намирането на подходящ държавен склад. ЦИК прие единодушно, че още от първия ден на работата на служебното правителство отново ще се поиска във спешен порядък намирането на държавен имот за съхранение на устройствата.

"Още от първия ден на назначаване на служебния кабинет това със сигурност ще бъде сторено, което обаче не изключва един период от време, в който тези машини трябва да бъдат съхранявани по някакъв начин. Изразявам мнение, че какъвто и ще да е служебният кабинет, едва ли с магическа пръчка може да намери държавен имот, който е до степен готов да отговаря на всички изисквания за съхранение на машините, поне аз съм песимист в тази посока, дано да греша", коментира на последното проведено заседание на ЦИК председателят ѝ Камелия Нейкова.

В момента се обсъждат условията за подновяване на договора с частната фирма, изтекъл преди месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари