Цигански суинг изправи на крака Доходното здание

1

Световноизвестното трио „Розенберг“ от Холандия бяха специални гости на първото издание на международния младежки джаз фестивал „Halftone Festival“, който се състоя снощи в Русе.

Организатор бе сдружение „Грийн рок фест“, а председателят му Мария Атанасова направи фестивала точно на рождения си ден, за да сподели празника и любовта си към музиката с русенци, съобщи Арена Медиа.

Тримата членове на фамилия Розенберг направиха уникално шоу с две китари и контрабас. Те преминаха през композициите на великия китарист Джанго Райнхарт, тъй като се смятат за негови последователи, през джаз стандарти и боса нова, през циганския суинг, като представиха и авторски произведения.

Много аплаузи предизвикаха импровизациите на триото върху музиката от филма „Кръстникът“, както и парчето за поздрав към Мария Атанасова.

Музикантите бяха извикани на бис от ентусиазираната публика, която ги изпрати на крака, а те пък изпълниха фантастичен вариант на „Очи черные“. Специален гост на фестивала бе холандският посланик Том Ван Оорсхот, който бе патрон на фестивала и с чието съдействие трио „Розенберг“ гостува в Русе. Дипломатът поздрави участниците и организаторите на събитието за идеята и ентусиазма.

Преди холандците в програмата на младежкия джаз фестивал се представиха още две групи – румънските студенти от Консерваторията в Букурещ The Groovy Bastards и българските младежи от Димитър Благоев квартет.

Организаторите много се надяват идеята да се развие и да се превърне в традиция.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари