Цигани залагат по 100 лв. на кучешки боеве

0
По време на боевете ромите не допускат външни лица
По време на боевете ромите не допускат външни лица

Цигани залагат по 100 лв. в кучешки боеве, организирани от младежи в гетото на Кюстендил. По няколко пъти в месеца млади и заможни ентусиасти се събират в центъра на махалата и след уговорка отиват в района на рамката извън ромския квартал, където изпробват кучетата си.

Още на шосето се виждат поне три-четири спрени коли, а под тях двама мургави мъже с добре охранени кучета. Около тях има поне 10 зяпачи, сред които и три деца.

Боевете с песовете не стигат до смърт, а само до пускане на кръв. Тоест идеята е да се заложат пари, без да се стига до сериозни наранявания на „борците“. В боевете участват различни породи кучета, като предпочитани са едрите животни.

Според запознати собствениците на кучета слагат по 100 лв. като залог, а зяпачите по 20 лв. „Нали разбирате, че имена не мога да ви кажа, кой ги прави и защо. Така се забавляват хората. В това няма нищо лошо. И аз съм чувал за такива боеве, но никога досега не съм гледал”, коментира жител на квартала, пожелал анонимност от страх.

Точното заснемане пък на самия бой на практика е невъзможно, тъй като още с приближаването на хора извън обкръжението на ромите настава скандал.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари