Жестоки боеве с кучета пред очите на деца!

0
Жесток бизнес в циганската махала на Стамболийски
Жесток бизнес в циганската махала на Стамболийски

Вестник „Телеграф“ разказва за жесток бизнес в циганската махала на Стамболийски.

За случващото се там са сигнализирали стотици Фейсбук потребители. Засега – без резултат.

Какъв е проблемът всъщност?

Ежедневни боеве с кучета в махалата на Стамболийски. Според жители в града подобни боеве се организират посред бял ден пред любопитните погледи на малки деца...

А нали знаете за принципа – насилието ражда насилие...

Ето подробности:

Боевете даже са документирани от инициаторите и качени във Фейсбук, с цел похвала.

Главно действащо лице е младеж, живеещ в Стамболийски. В социалната мрежа той се подвизава с името „г-н Райчев” и, тъй като явно клипът му е бил блокиран многократно, той го е качил повторно с предизвикателния текст: „Are bulgari duhaite supata pak go kacih za inat“.

На видеото се вижда как група роми насъскват две едри кучете да се спуснат в кървав бой, пред очите на малки деца. Става ясно,че освен извратен начин за забавление, боевете с кучета са ефективен начин за печелене на пари за организаторите.
Нелегалният „бизнес” е забелязан и в гоцеделчевското село Корница. Организатори са млади мъже, които не само си вдигат адреналина, но и залагат пари кое куче ще падне първо. Жители на селото твърдят, че кучешки вой се чува по цели нощи.

И понеже се чудим и маем защо, след като жителите на тези градове и села МНОГОКРАТНО са сигнализирали за боевете посред бял ден пред детски очи, никой не си мърда пръста да направи нещо. Например – да ги спре.

Затова – припомняме какво гласи НК, Чл. 325а. ( в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който организира или участва в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или предоставя животни за боеве, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари