Центърът на Русе потъна в боклуци

1
Кошчетата за смет в района не стигат
Кошчетата за смет в района не стигат Видео: Русе Медиа

Кошчетата за смет в района не стигат

Мизерия посрещна русенци в първия работен ден в центъра на Русе. Хубавото време провокира много хора да използват градската градина като място за отдих и същевременно да похапнат на открито, като си вземат храна за вкъщи от популярното заведение „Хепи“. Към тях се присъединиха и стотиците участници и зрители от големия международен конкурс в Доходното здание през почивните дни, предава Русе Медия.

Резултатът обаче е плачевен откъм отпадъци и рязко контрастира с красивата иначе Градска градина. Клиентите съвестно са си прибрали боклуците в хартиените торбички, но са се сблъскали в липсата на места за изхвърляне на боклука. Кошчетата наоколо са малки по размер и са явно недостатъчни в този район. Така гледката в понеделник сутрин се оказва отчайваща.

Русенци коментират, че може би трябва да помисли за по-големи съдове за отпадъци, които да са на разположение на хората, които искат да си направят своеобразен пикник на открито в градската градина. Според някои е добре самите заведения да предвидят такива съдове за боклук, които да са предназначени за клиентите им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    До 2
    Пак си забравил да си сложиш очилата преди да излезеш...
  • 5
    14
    До Русе
    Тролче общинско, колко ти плаща Осеменителя от Либия да тропаш малоумните си опорки ? Или викаш, в натура ти плаща, веднъж да те надупи и после цял ден си на смяна, а ?
  • 2
    13
    Това е
    Най-големият боклук е в сградата на центъра
  • 5
    12
    до 9
    Защото след Освобождението сегашният център наистина е бил градската градина, или парк, с растителност, алеи и даже ограда, чиито порти вечер са се заключвали. Тогава центърът е бил на сегашния площад Батенберг, пред гимназия Христо Ботев. По-късно, през 1930-те, центърът се мести, където е сега, построява се Съдебната палата и други емблематични сгради, но името "Градска градина" и досега се ползва понякога в разговорната реч, особено при по-възрастните русенци.
  • 4
    11
    до 10
    Ама това за колко е лош материала изобщо не ми го споменавай, защото обяснение защо съм зле с нищо не ми помага. Аз искам лошия материал да бъде глобяван и строяван. В една от ония страни с хубавия материал, като отиде един от нашите, знаеш ли колко дълго му минават номерата? Веднага местната управа се усеща къде е проблемът и какво ще е решението. А чистачките видиш ли не работели в неделя. Да така е правилно, защото в неделя не се произвежда боклук и на никой явно не му пука да се разхожда по „хубавия център“ (то целият град е един център, ама това е отделна тема) заринат в лaйнa.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари