Ценовски самодейци обраха наградите на „Авлига пее“

0

Две самодейни формации от община Ценово взеха участие в Тринадесетия събор-надпяване „Авлига пее“ в село Обединение, община Полски Тръмбеш.

Смесената фолклорна група „Родни гласове“ към НЧ „Светлина“ от село Караманово с изпълненията си очарова не само многобройната публика, но и изключително взискателното и компетентно жури. Изпълнителите се завърнаха за пореден път със златен медал и първа награда на журито.

В многобройна конкуренция колективът на „Родни гласове“ успя да се пребори и за Специалната награда на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Лично ректорът на Академията проф. Милчо Василев връчи високото отличие и подчерта, че изпълненията на певците и музикантите от Караманово граничат с професионализма. С високи суперлативи той се обърна и към ръководителя на групата Васко Григоров, който за пореден път доказа, че с много желание и упорит труд могат да се изкачат високи творчески върхове.

Другият участник в събора-надпяване - Смесената фолклорна група „Зорница“ от Ценово успя да се пребори за трета награда и медал. Трите песни, изпълнени от самодейците, покориха зрителите със собствените си текстове и аранжименти. Кметът на Обединение Георги Ганев лично благодари за атрактивното присъствие на ценовските самодейци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари