Самодейци от Ценово участваха в национален събор в Черни вит

0

Самодейци от Ценово обраха овациите на събора в Черни Вит.

С грамоти за отлично представяне се завърнаха и трите самодейни групи от община Ценово от Първия национален и 39 общински събор на народното творчество „От Тимок до Вита“ в село Черни Вит, община Тетевен.

В проявата участваха повече от 140 групи и индивидуални изпълнители от 60 населени места в България. Общият брой на участниците надхвърли 900 души. Масовостта на събора е повече от показателна за неговата популярност“, сподели Камелия Леонова, ръководител на танцовия състав „Луди млади“.

В събора от община Ценово се включиха Детският танцов състав „Гайтанче“, Женският танцов състав „Луди млади“ и мъжката певческа група от село Пиперково. По време на изпълненията публиката непрестанно аплодираше танцьорите и певците от долното поречие на Янтра. Децата изпълниха танците „Ръченица“ и „Дунавски игри“.

Момичетата от „Луди млади“ спечелиха сърцата на многобройните зрители не само с пъстротата на носиите си, но и с бурния ритъм на „Петрунино“ и „Гъмзовяна“.

Самодейците от Ценово обраха овациите в Черни Вит. Изключителен интерес предизвика танцът „Гъмзовяна“. След като слязохме от сцената имаше много кандидати, които проявяваха желание и интерес да научат стъпките на хорото“, допълни още г-жа Леонова.

В продължение на два дни самодейците от Ценово се насладиха на спокойствието и гостоприемството на Тетевенския балкан. Те посетиха и етнографската сбирка в селото като научиха много подробности за бита, поминъка, обичаите и традициите на балканджиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари