Ценовската "Зорница" с бронзово отличие от Национален фестивал

1

Поредната добра новина споходи изпълнителите от Смесената фолклорна група „Зорница“ от Ценово.

Самодейците бяха отличени с бронзов медал и диплом за участието си в Седмия национален фестивал „Фолклорен извор“ в свищовското село Царенец. Проявата се провежда под патронажа на Министерството на културата, а председател на журито е известната фолклористка и радиожурналист Юлия Цанкова. Отличието на „Зорница“ се присъжда в категория „Певческо изкуство“.

Ценовските изпълнители се представиха с три авторски песни – „Мари Марийке“, „Песен за Хаджийската чешма“ и „Песен за Бог баир“. „Независимо че конкуренцията беше изключително силна, нашите изпълнения допаднаха не само на журито. Песните ни буквално взривиха публиката и зрителите извиха кръшно хоро. Проявата в Царевец вече се утвърди сред най-авторитетните в областта на фолклора“, разказва ръководителят на групата Стефан Алексиев.

От началото на годината самодейците от „Зорница“ завоюваха три престижни отличия от четири участия във фестивали. За изпълнителите от групата няма време за почивка. Те започнаха усилени репетиции за традиционното си представяне в конкурса „Листопад на спомените“ във Варна и за юбилейния концерт в началото на ноември по повод петата годишнина от основаването на „Зорница“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари