Ценоразпис в Темида: За оправдателна присъда - 15 000 евро

1
Ценоразпис за правосъдие: 15 хил. евро за свобода!
Ценоразпис за правосъдие: 15 хил. евро за свобода! Видео: TV7

Приказката на Пламен Кунчев свършва и в момента той търка наровете в Белене. Паци твърди, че съветът да се укрие от правосъдието, е даден от адвокат Валентин Иванов. Той е близък приятел на съдията Десислав Любомиров, който го е осъдил на 10 години. Пламен Кунчев разполага с таен запис, направен по време на среща в хотел "Ревю". Твърди, че на него е заснет адвокат Валентин Иванов.

Валентин Иванов отрича, че е присъствал на среща с Пламен Кунчев-Паци.

Валентин Иванов, адвокат (СКРИТА КАМЕРА): "По-хубаво е да те няма десетина години 15, отколкото да влезеш да лежиш. Защото ще бъдеш навън, ще бачкаш, ще изкарваш пари, ще пращаш на твоите, а можеш да си вземеш и семейството. За какво да влизаш? Да приемем най-доброто, че си 6 или 5. Най-доброто примерно да приемем. А ти ще бъдеш вътре, ти не можеш да бачкаш, да изкарваш пари.

Тайланд, абе има разни острови, с които няма договори за правна помощ. И никой няма да те търси даже. Защото те няма да знаят къде си. Това също е вариант.

Веска Меджидиева нали я знаете? На главния прокурор му казаха: "Гледай си работата".

Инвестираш 20 хил. долара и получаваш тяхно гражданство, на ЮАР. И никой не може копче да ти каже. Правиш едно барче, инвестираш 20 хил. долара. Това е според мене по-добрият вариант, отколкото ще е да влезеш вътре. Ти на условна присъда според мен не можеш да разчиташ вече.

Примерно - вместо да ги изхарчиш тук по делата, защото ще изхарчиш повече от 20 хил. евро по делата. Имайки предвид Апелативен и Върховен съд, по-хубаво заминавай там някъде, бачкай, пращай пари, децата ще ти идват два пъти в годината на гости... Ами вариант е. Не знам, ти си помисли сега. Не мога да ти кажа какво да направиш. Но това е по-разумното, отколкото да си в килията".

Валентин Иванов отрича да е присъствал на среща с Пламен Кунчев-Паци.

Валентин Иванов, адвокат: "Нито в хотел "Ревю", нито в "Аквариум" съм се срещал с Пламен Кунчев. "Аквариум" даже не го знам къде е това заведение. Хотел "Ревю" съм го посещавал многократно, докато работеше, тъй като е близко до съда, а обстановката е уютна и приятна. Това мога да кажа по случая. Лични отношения с Пламен Кунчев не съм имал, нямам и лични отношения със собственика на хотел "Ревю", който външно го познавам кой е. Младен или Милен мисля, че се казваше. Но в никакви отношения не съм бил с тях. Нито професионални, нито лични".

Дали заснетият със скритата камера човек е адвокат Валентин Иванов, преценете сами.

Според Паци целта на разговорите е да се уговори предаването на крупна сума пари, която да достигне до съдия Десислав Любомиров, който да бъде благосклонен при произнасянето на присъдата срещу него.

Пламен Кунчев-Паци: "Тези пари бяха дадени тогава чрез Милен и на срещата ми Вальо Иванов, Тапата и беше се появил този съдия Десислав Любомиров".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Там едно към едно се говори, че се искат пари за отлагане"...

Пламен Кунчев-Паци: "За отлагане е отделно. Ценоразписът за отлагане е 1000 евро. За оправдателна присъда трябваше да платим 15 хил. евро".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Денислав Любомиров казал ли е едно към едно: искам еди колко си пари, за да направя това и това"?

Пламен Кунчев-Паци: "Той не го е казал лично на мене, но този разговор пристигна през Вальо Иванов - Милен – мене. Това е кръгът. Между другото, в цялото това дело Милен си плати 10 хил. евро, за което беше оправдан. На самото дело има един човек, който е оправдан, и това е Милен. В последствие аз му предадох чрез Милен, на същия тоя адвокат аз предадох 12 хил евро, мисля, че 1000 долара и другото левове. Цялата цена трябваше да бъде 15 хил евро".

Валентин Иванов, адвокат: "Тази сума от 12 хил. евро за първи път я чух в предаването Ви, което беше предната неделя. Не съм получавал такава сума. Доколкото уточних от предаването, Пламен я е дал на някакви други хора, които са му я върнали. При мен такава сума не е пристигала. А няма и за какво да стигне, тъй като Пламен е осъден на 10 години ефективно лишаване от свобода. За 12 хил. евро 10 години някак си не се връзват".

Пред "Жега" Десислав Любомиров категорично отрече да се е срещал с Паци извън съдебната зала. В момента той е съдия в Софийския градски съд.

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Вие познавате адвокат Валентин Иванов"?

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Да".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Приятели ли сте"?

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Поддържали сме близки отношения много години. Сега се чуваме изключително рядко. Не сме се виждали от много време".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Той носил ли Ви е пари от подсъдим"?

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Той не ми е носил от никого пари. И не само адвокат Валентин Иванов – никой никога не ми е давал пари. Не ми е предлагал или обещавал пари за което и да е дело, включително и за това".

Валентин Иванов, адвокат: "Познавам се много добре със съдия Десислав Любомиров. В много близки отношения сме. Приятели сме с него и явно атаките на Пламен Кунчев срещу мен са чрез мен да стигне до съдия Любомиров и по някакъв начин да се "оправи" делото. Което няма как да стане. За това сме приятели със съдия Любомиров, защото не говорим за професионалните си проблеми".

Независимо от твърденията на Валентин Иванов, че не е присъствал на срещата с Паци, съдия Любомиров остро разкритикува неговото поведение.

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Определено не е редно да се дават съвети на едно лице по какъв начин може да се освободи от ангажирането на наказателна отговорност. Включително, като се напътства да се укрие от правосъдието и да избяга. Така че аз в никакъв случай не мога да кажа, че това е редно. Напротив – то си е морално укоримо".

Поръчал ли е Паци убийството на съдия Десислав Любомиров от ЮАР като отмъщение, вижте в последната част на днешното издание на "Жега".

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари